List Of Approved Universities For Nigeria 2017


List Of Approved Universities For Nigeria 2017Find the list of approved universities for Nigeria 2017 below and the list na from NUC.

For this write up we dey bring una the list of approved universities for Nigeria 2017 according to the latest release by NUC.

But before that, NUC mean National University Commission and na the body wey dey in charge of Nigerian Universities whether na Federal, State or Private. Na them dey set the standard wey them take dey approve universities, them also follow as part of Federal Ministry of Education.

List Of Approved Universities For Nigeria 2017

For their latest 2017 release, below na the list of Nigerian Universities wey them approve.

List of Approved Federal Universities For Nigeria


  1. Abubakar Tafawa Balewa University, Bauchi
  2. Ahmadu Bello University, Zaria
  3. Bayero University,Kano
  4. Federal University Gashua
  5. Federal University of Petroleum Resources, Effurun
  6. Federal University of Technology, Akure
  7. Federal University of Technology, Minna.
  8. Federal University of Technology, Owerri
  9. Federal University, Dutse, Jigawa State
  10. Federal University, Dutsin-Ma, Katsina
  11. Federal University, Kashere, Gombe State
  12. Federal University, Lafia, Nasarawa State
  13. Federal University, Lokoja, Kogi State
  14. Federal University, Ndufu-Alike, Ebonyi State
  15. Federal University, Otuoke, Bayelsa
  16. Federal University, Oye-Ekiti, Ekiti State
  17. Federal University, Wukari, Taraba State
  18. Federal University, Birnin Kebbi.
  19. Federal University, Gusau.
  20. Michael Okpara University of Agriculture, Umudike
  21. Modibbo Adama University of Technology, Yola
  22. National Open University of Nigeria, Lagos.
  23. Nigerian Defence Academy,Kaduna
  24. Nnamdi Azikiwe University, Awka
  25. Obafemi Awolowo University,Ile-Ife
  26. Police Academy Wudil
  27. University of Abuja, Gwagwalada
  28. University of Agriculture, Abeokuta.
  29. University of Agriculture, Makurdi.
  30. University of Benin
  31. University of Calabar
  32. University of Ibadan
  33. University of Ilorin
  34. University of Jos
  35. University of Lagos
  36. University of Maiduguri
  37. University of Nigeria, Nsukka
  38. University of Port-Harcourt
  39. University of Uyo
  40. Usumanu Danfodiyo University

List of Approved State Universities For Nigeria

  1. Abia State University, Uturu.
  2. Adamawa State University Mubi
  3. Adekunle Ajasin University, Akungba.
  4. Akwa Ibom State University of Technology, Uyo
  5. Ambrose Alli University, Ekpoma,
  6. Anambra State University of Science & Technology, Uli
  7. Bauchi State University, Gadau
  8. Benue State University, Makurdi.
  9. Bukar Abba Ibrahim University, Damaturu.
  10. Cross River State University of Science &Technology, Calabar
  11. Delta State University Abraka
  12. Ebonyi State University, Abakaliki
  13. Ekiti State University
  14. Enugu State University of Science and Technology, Enugu
  15. Gombe State Univeristy, Gombe
  16. Ibrahim Badamasi Babangida University, Lapai
  17. Ignatius Ajuru University of Education,Rumuolumeni.
  18. Imo State University, Owerri
  19. Kaduna State University, Kaduna
  20. Kano University of Science & Technology, Wudil
  21. Kebbi State University, Kebbi
  22. Kogi State University Anyigba
  23. Kwara State University, Ilorin
  24. Ladoke Akintola University of Technology, Ogbomoso
  25. Lagos State University Ojo, Lagos.
  26. Nasarawa State University, Keffi
  27. Niger Delta Unversity, Yenagoa
  28. Northwest University, Kano
  29. Olabisi Onabanjo University Ago-Iwoye
  30. Ondo State University of Science & Technology, Okitipupa
  31. Osun State University, Oshogbo
  32. Plateau State University, Bokkos
  33. Rivers State University of Science & Technology
  34. Sokoto State University, Sokoto
  35. Tai Solarin Univ. of Education, Ijebu-Ode
  36. Taraba State University, Jalingo
  37. Technical University,Ibadan
  38. Umaru Musa Yar’Adua University, Katsina

List of Approved Private Universities For Nigeria

  1. Babcock University, Ilishan Remo
  2. Madonna University, Okija
  3. Igbinedion University, Okada
  4. Bowen University, Iwo
  5. Covenant University, Ota
  6. Pan-Atlantic University, Lagos
  7. Benson Idahosa University, Benin City
  8. American University of Nigeria, Yola
  9. Redeemers University, Mowe, Ogun State
  10. Ajayi Crowther University, Oyo
  11. Al-Hikmah University, Ilorin
  12. Caritas University, Amorji-Nke, Enugu
  13. Bingham University, AutaBalefi, Karu, Nasarawa State
  14. Al-Qalam University, Katsina
  15. Renaissance University, Enugu
  16. Bells University of Technology, Ota, Ogun State
  17. Lead City University, Ibadan, Oyo State
  18. Crawford University, Igbesa, Ogun State
  19. Kwararafa University, Wukari (formerly Wukari Jubilee University)
  20. Crescent University, Abeokuta
  21. Novena University, Ogume, Delta State
  22. University of Mkar, Mkar
  23. Joseph Ayo Babalola University, Ikeji-Arakeji Osun State
  24. Caleb University, Lagos
  25. Fountain University, Osogbo
  26. Obong University, Obong Ntak
  27. Salem University, Lokoja
  28. Tansian University, Umunya, Anambra State
  29. Veritas University, Abuja
  30. Wesley University of Science & Technology, Ondo
  31. Western Delta University, Oghara, Delta State
  32. The Achievers University, Owo
  33. African University of Science & Technology, Abuja
  34. Afe Babalola University, Ado-Ekiti, Ekiti State
  35. Godfrey Okoye University, Ugwuomu- Nike, Enugu State
  36. Nigerian Turkish Nile, University, Abuja
  37. Oduduwa University, Ipetumodu, Osun State
  38. Paul University, Awka, Anambra State
  39. Rhema University, Obeama-Asa, Rivers State
  40. Wellspring University, Evbuobanosa, Edo State
  41. Adeleke University, Ede, Osun State
  42. Baze University, Abuja
  43. Landmark University, Omu-Aran, Kwara State
  44. Samuel Adegboyega University, Ogwa, Edo State
  45. Elizade University, Ilara- Mokin, Ondo State
  46. Evangel University, Akaeze, Ebonyi State
  47. Gregory University, Uturu, Abia State
  48. McPherson University, Seriki Sotayo, Ajebo, Ogun State
  49. Southwestern University, Okun Owa, Ogun State
  50. Augustine, University, Ilara, Lagos State
  51. Chrisland University, Owode, Ogun State
  52. Christopher University, Mowe, Ogun State
  53. Hallmark University, Ijebu Itele, Ogun State
  54. Kings University, Ode Omu, Osun State
  55. Michael and Cecilia Ibru University, Owhrode, Delta State
  56. Mountain Top University, Ogun State
  57. Ritman University, Ikot Ekpene, Akwa Ibom State
  58. Summit University, Offa, Kwara State
  59. Edwin Clark University, University, Kiagbodo, Delta State
  60. Hezekiah University, Umudi, Imo State
  61. Anchor University, Ayobo, Lagos
  62. Arthur Jarvis Akpabuyo University, Calabar, Cross River
  63. Clifford University, Owerinta, Abia
  64. Coal City University, Enugu
  65. Crown Hill University, Kwara
  66. Dominican University, Ibadan, Oyo
  67. Kola Daisy University, also in Ibadan
  68. Legacy University, Okija, Anambra State

These na the full list as at November 25, 2017 and we go bring una update whenever e dey available.